Erori care pot aparea la centrale termice de apartament

Erori care pot aparea la centrale termice de apartament

A Story by Simion
"

Pentru asigurarea confortului termic in locuinta ta, cu siguranta te-ai gandit ca cea mai buna solutie este sa instalezi o centrala termica de apartament.

"

Avantajele sunt destul de multe. Au capacitatea de a incalzi orice locuinta indiferent de suprafata si pot sa functioneze pentru un timp nelimitat.

Dar, chiar si atunci cand vine vorba despre centrale termice nu putem spune ca nu se confrunta cu probleme pe durata utilizarii. Pot sa apara pe ecran anumite erori care creeaza confuzie utilizatorului. Aceste erori pot sa fie reparate de un specialist de la un service autorizat dar este important ca aceste erori sa fie depistate din timp pentru a se putea lua masurile potrivite cat mai rapid.

Erorile pot aparea la orice modele de centrale termice de apartament si este important sa le cunosti pentru a sti daca este necesar sa chemi un specialist sau se poate remedia mai usor.

 

Centrala termica nu incalzeste caloriferele

 

Aceasta este o eroare care apare frecvent si poate sa apara atunci cand caloriferele nu sunt incalzite suficient, chiar daca merge la maxim. Pentru a te feri de astfel de inconveniente este recomandat sa optezi pentru o spalare chimica si sa montezi filtre de impuritati. Aeriseste caloriferele dar numai daca este imperios necesar. Aceste actiuni pot sa fie realizate de un specialist in domeniu si este recomandat sa nu actionezi pe cont propriu.

 

 Se aude un suierat in centrala

 

Zgomotele caudate provenite din centrala nu pot insemna altceva decat ca s-a depus un strat de calcar pe schimbatorul de caldura. Calcarul provine de la apa dura si atunci in mod sigur vei auzi astfel de zgomote.

 

Sunt probleme cu termostatul

 

Este posibil ca termostatul de ambianta sa isi mai piarda din precizie o data cu trecerea timpului. Porneste si se opreste atunci cand nici nu te astepti si nu mai functioneaza corect. In aceasta situatie este indicat sa apelezi la un service centrale termice Constanta unde acesta se poate repara. In cele mai multe situatii ti se va recomanda sa achizitionezi unul nou.

 

Presiune prea scazuta la centrala

 

Daca se intampla sa constati ca centrala are o presiune scazuta este posibil ca aceasta sa fie provocata de pierderile de apa din circuit. Dar aceasta nu este singura cauza. Pot exista probleme si din cauza supapei de siguranta sau robinetul de incarcare sa fie stricat.

 

Sunt scurgeri si picaturi din centrala

 

Este indicat ca intr-o astfel de situatie sa chemi un specialist care poate sa rezolve aceasta problema cu centrala termica. Cauzele pot sa fie multiple, asadar, vei avea nevoie de personal autorizat si calificat pentru a rezolva aceasta situatie neplacuta.

 

Centrala termica se opreste singura de mai multe ori

 

Poate sa fie vorba despre presiunea scazuta a apei din centrala, probleme cu termostatul sau cu circulatia apei sau cu pompa de circulatie. Pentru aceasta eroare, este de asemenea indicat sa soliciti ajutorul unor persoane avizate in domeniu.

 

Centrala termica nu porneste

 

Este important sa se verifice apa, gazul si curentul electric. Daca unul din aceste elemente nu functioneaza atunci nici centrala nu poate sa porneasca. Daca este vorba despre o problema cu curentul electric, atunci centrala va porni in mod automat in momentul in care se rezolva.

 

© 2020 Simion


Share This
Email
Facebook
Twitter
Request Read Request
Add to Library My Library
Subscribe Subscribe


Stats

56 Views
Added on February 11, 2020
Last Updated on February 11, 2020