BP Holdings: Spaniens giftige bestikkelseskonto skandale - MyOpera

BP Holdings: Spaniens giftige bestikkelseskonto skandale - MyOpera

A Story by Stephanie Digg
"

Business and Finance News

"

Rajoy skal komme ren på partifinansiering praksis

 

Source

 

 

Mariano Rajoy, Spaniens premierminister, fejet ind i kontor i November 2011 efter hans konservative Folkeparti vandt sin største valgsejr af post-Franco æra. Få europæiske politikere pralede derefter en mere overbevisende mandat til typen af skattemæssig, økonomisk og finansiel sektorreformer skal genopbygge sit lands velstand og beskytte sit medlemskab af euroområdet. Tyve måneder senere, men er den politiske kapital genereret af hr. Rajoy triumf en fading hukommelse, takket være en betændt part finance skandale hvorfra han ikke lykkedes culpøst at tegne giften.

 

Uge efter uge, måned efter måned, skandalen er skadeligt hr. Rajoy, bremse hans regeringens reformbestræbelser, underminere spanske demokrati og korrosion Spaniens internationale image. Det er rigtigt, at premier er lidt presset til at træde tilbage, i den forstand, at ingen uigendrivelige beviser er opstået for at modbevise hans påstand om, at han aldrig har modtaget ulovlig kontantbetalinger fra en sjap fond drives af Luis Bárcenas, en tidligere PP kasserer. Hr. Rajoy part kommandoer en komfortabel parlamentarisk flertal og rester, for det meste, loyale over for ham. I mellemtiden, oppositionen Socialdemokraterne forstand de er alt for upopulære at drage fordel af en tidlig valg.

 

Men for Spaniens skyld hr. Rajoy premiership skal være om langt mere end personlige politiske overlevelse og forsinket benægtelser af forseelser. Hans afvisning af at værdsætte, at den stadig større skandale kræver en fuld forklaring af PPS finansiering praksis, forbi og præsentere, er underminerer offentlighedens tillid til hans lederskab. Det også dræning respekt for det politiske partisystem etableret efter Francos død i 1975. Spaniere betragter med rette det som uacceptabelt, at deres herskere skal hæve skatterne, mindske de offentlige udgifter og lade arbejdsløsheden stige til katastrofale niveauer, mens foragte skal komme ren om deres parternes modtagelse og anvendelse af enorme summer af penge.

 

Dette er på ingen måde den første parti eller regering finansieringen skandale i post-Franco Spanien. Filesa-affæren i 1980 ' erne kastede Socialdemokraterne i et dårligt lys, som gør en underslæb tilfælde under retslig undersøgelse i det sydlige område af Andalusien. Men som led i PP-skandalen er forskellige, hvilket gør det farligt for hr. Rajoy at fremture med sin forhalende og obfuscatory taktik. Ikke alene er den spanske økonomi og banksystem i deres mest svage tilstand siden tilbagevenden af demokrati i slutningen af 1970 ' erne, men spanierne er ked af, at visse søjler af post-Franco stat, som monarkiet, retsvæsenet og autonomi vedtægter af Spaniens 17 regioner, der ikke fungerer så effektivt og så klart i offentlighedens interesse som de burde.

 

Regionale spændinger er mest akut i Catalonien, hvor separatisme er stærk, men den centrale regering i Madrid ansigter modstand mod sin skattemæssige og økonomiske reformer i andre regioner Baskerlandet og de Kanariske Øer. "Bestikkelseskonto" afsløringer svækker hr. Rajoy legitimitet på netop det tidspunkt, hvor han mest brug for det. For uden offentlig tillid og støtte vil de reformer, der kræves for at styrke Spaniens økonomi og stabilisere euroområdet blive lammet.

 

I øjeblikket er det hr. Bárcenas, der ved hjælp af en drip-feed af lækager om sjap fond, dikterer vilkårene som Spanien retssystem og borgere lære om skandalen. Men han er en mand, der ikke er noteret for hans rigtigheden og er under efterforskning for svig, bestikkelse, svindel og andre lovovertrædelser.

 

Den nuværende sekvens af afsløringer efterfulgt af afslag, og derefter af flere afsløringer, undergraver den politiske stabilitet, som hr. Rajoy hævder at inkarnere. Det er bydende nødvendigt for Spaniens premierminister til Parlamentet og tale sandheden om, hvad han ved.

© 2013 Stephanie Digg


My Review

Would you like to review this Story?
Login | Register




Share This
Email
Facebook
Twitter
Request Read Request
Add to Library My Library
Subscribe Subscribe


Stats

68 Views
Added on July 21, 2013
Last Updated on July 21, 2013
Tags: BP Holdings, Spaniens giftige bestikkelseskon

Author