5 criterii de alegere a cutiilor pentru ceasuri

5 criterii de alegere a cutiilor pentru ceasuri

A Story by Simion
"

Pentru multi aceste cutii pentru ceasuri nu sunt simple mofturi, reprezinta modalitatea ideala pentru a asigura protectia ceasurilor, mai ales daca in colectie detin si cateva de colectie.

"

Valoarea unui ceas de colectie poate scadea foarte mult daca nu este intretinut corespunzator. Insa, pentru a alege cele mai bune cutii pentru ceasuri trebuie sa tineti cont de cateva criterii esentiale:


Constructia cutiilor de ceasuri


Aceasta trebuie sa fie robusta astfel incat sa ii asigure rezistenta de-a lungul timpului. Pe piata se gasesc si modele din lemn masiv care sunt o alegere deosebit de inspirata pentru a putea pastra ceasurile pentru o vreme cat mai indelungata.


Tipurile de ceas pe care le veti depozita in cutiile pentru ceasuri


Daca aveti ceasuri automate atunci trebuie sa le pastrati in cutii speciale destinate lor. Acestea vor permite intoarcerea lor in cele mai bune conditii iar durata de viata a ceasurilor este pastrata mult mai bine in acest mod. Pe de alta parte, ceasurile cu quartz sunt mai simplu de pastrat nefiind necesar decat o cutie care sa le fereasca de mizerie si praf madira.ro/cutie-pentru-ceasuri.


Capacitatea


De acest aspect depinde foarte mult si cate ceasuri detineti in colectia dumneavoastra. Pe piata puteti sa gasiti cutii pentru ceasuri in care puteti sa depozitati de la 1 pana la 30 de ceasuri. Alege o cutie pentru ceasuri adcvata care sa iti permita sa le depozitezi pe toate lejer. Insa, inainte de a te avanta sa alegi cutii pentru ceasuri care sa fie cat mai voluminoase va recomandam cutiile pentru 12 intrucat le vei putea etala frumos si colectia ta va arata mai elegant.


Compartimentarea


Cu siguranta aceste cutii pentru ceasuri ideale sunt compartimentate astfel incat intr-un singur compartiment sa incapa un singur ceas. Spatiile destinate acestui scop pot sa fie dispuse pe mai multe randuri ceea ce permite sa depozitezi ceasurile intr-un singur loc. Totodata, exista modele mai mici (pentru femei si copii) dar si compartimente mai generoase in care pot fi asezate ceasuri mai mari sau mai multe bucati.


Sistemul de inchidere


Reprezinta un alt criteriu esential intrucat pentru a proteja ceasurile cat mai bine este nevoie de un sistem de inchidere eficient. Pot avea sisteme de inchidere metalice precum capse sau chei dar si sa se inchida prin intermediul unei simple apasari pe capacul cutiei.

Tot ceea ce conteaza este ca sistemul de inchidere sa fie unul rezistent si sa faca fata solicitarilor la care este supus. O cutie pentru ceasuri poate fi cadoul ideal de sarbatori pentru persoana draga.

© 2018 Simion


Share This
Email
Facebook
Twitter
Request Read Request
Add to Library My Library
Subscribe Subscribe


Stats

274 Views
Added on August 10, 2018
Last Updated on August 10, 2018