Cu ce se pot juca cei mici

Cu ce se pot juca cei mici

A Story by Simion

Care sunt acele jucarii de care au nevoie copii cel mai mult?

 

  

Copilul prins in capcana vietii moderne are nevoie de jucarii in mod constant pentru a-si imbogati universul care il inconjoara. De multe ori, copilul este limitat de cei patru pereti ai apartamentului pentru a putea sa se joace dar acest lucru nu este intotdeauna suficient pentru a  consuma energia debordanta pe care o are.

Pentru ca aceste jucarii sa il mentina ocupat si sa nu se plictiseasca, este nevoie ca acestea sa indeplineasca o serie de conditii. Mai exact, jucariile de care are nevoie trebuie sa fie variate, de dimensiuni mici, sa reprezinte personaje si obiecte reale, sa fie simple si sa nu necesite sa cheltui un salariu intreg numai pentru ca sa iti faci copilul fericit.

 

Tipuri de jucarii de care au nevoie copii

 

Trebuie sa tii minte ca de multe ori chiar si o simpla masinuta copii poate sa fie suficienta pentru a tine copilul ocupat si fericit. De asemenea, nu este recomandat nici sa il inconjori de toate jucariile pe care le are numai pentru a putea sa iti continui activitatile fara intrerupere.

Pentru copil poate sa fie coplesitor sa primeasca toate jucariile deodata si se va plicitisi repede de ele. Tine jucariile in cutii de depozitare si, pe cat posibil grupate pe categorii apoi lasa-l pe cel mic sa aleaga dintre toate ce va folosi pentru a-si ocupa timpul liber. De asemenea, nu este recomandat nici sa ii cumperi jucarii de fiecare data cand doresti sa compensezi lipsa ta. Cel mic trebuie sa primeasca jucarii numai atunci cand este necesar: cand a facut ceva bine la gradinita sau la scoala, cand este ziua lui, etc., insa, niciodata atunci cand vii acasa de la servici tarziu si nu ati reusit sa petreceti foarte mult timp impreuna.

Invata-l sa aprecieze fiecare lucru pe care i-l oferi. De exemplu, daca ai cumparat o masinuta copii si a venit ambalata intr-o cutie atunci aceasta din urma se poate transforma intr-un veritabil garaj pentru noua lui jucarie. Atunci cand ii cumperi jucarii trebuie sa iei in calcul si utilitatea lor dar si stimularea jocului cu alti copii. Alege jucarii simple, mici, care pot sa fie combinate ulterior cu alte materiale sau care au rolul de a dezvolta abilitatile copiilor.

Pentru copii mai mari poti sa optezi pentru niste jucarii care incurajeaza jocul de echipa, gandirea logica si strategica.

 

Ce sa faci daca s-au strans foarte multe jucarii?

 

Daca s-au strans foarte multe jucarii atunci o atitudine responsabila si sanatoasa este sa decizi ce sa faceti cu ele. Mai ales atunci cand cumperi jucarii in mod constant, acestea se vor strange in mod inevitabil. Cu siguranta, exista cateva solutii pe care le poti pune in aplicare astfel incat cei mici sa nu se plictiseasca de jucariile pe care le au si sa nu fie necesar sa cumperi atat de frecvent.

Poti sa depozitezi o parte din jucariile copilului tau si sa il lasi sa le redescopere dupa o perioada de cateva saptamani. Cu siguranta se va bucura la fel de mult ca si in momentul in care primeste o jucarie noua. De asemenea, poti sa incurajezi copilul sa faca schimb cu ceilalti copii astfel incat sa aiba de fiecare data cate o jucarie noua. In cazul in care s-au adunat extrem de multe jucarii in camera lui stabileste impreuna cu copilul tau care sunt jucariile de care se poate desparti si sa le donati copiilor care nu au posibilitatea de a avea jucarii. Astfel, camera nu se va aglomera cu multe jucarii si vei putea sa ii cumperi altele noi fara sa transformi dormitorul copilului intr-un depozit.

© 2021 Simion


Share This
Email
Facebook
Twitter
Request Read Request
Add to Library My Library
Subscribe Subscribe


Stats

33 Views
Added on February 24, 2021
Last Updated on February 24, 2021